Groentegerechten

Masakan Sajoer / Groentegerechten:

  •  Sajoer Tumis Andijvie (gekruide andijvie)
  •  Sajoer Boontjes (gekruide boontjes)
    sajoerboontjes
  •  Sambal Goreng Boontjes (boontjes in gekruide kokossaus)
  •  Ora Aré (frisse knapperige kool met stukjes ei)
  •  Atjar (zoet-zuur gemengde groente)
    atjar
  •  Terong (gebakken aubergine en paprika in kokossaus)
  •  Sambal Goreng Tempeh (krokante droog gebakken tempeh in  sojamarinade)
  •  Kangkoeng (alleen in de zomer, pittig gekruide Oosterse spinazie)
  •  Tahoe Goreng (gebakken en gevulde tahoe)
  •  Sajor Asem (gemengde groenten in licht zure saus)
  •  Sajor Lodeh met peteh (gemengde groenten in kokosbouillon)
  •  Ketimun dan Kenari (salade van komkommer, paprika en kenarinootjes)
  •  Sajoer tjampoer (gemengde groente, licht gekruid)
  •  Oseng oseng (gemengde groente, gewokt)

Alleen in de winter:

  •  Molukse Toemis Spruitjes: spruitjes met paprika in lekkere kokossaus  met koerkoema
  •  Indische Sajoer Boerenkool (voor de liefhebber van scherp heet eten):  boerenkool met Spaanse Pepers