Wie wij zijn

MEDJA MAKAN
Streilerweg 12, 7384 CW Wilp
06 – 27551580


Medja Makan specialist in Moluks-Indische lekkernijen

Wij zijn Jet en René Manuputty en bekend in de regio door onze catering activiteiten. Inmiddels hebben we, en dat mogen we best zeggen, naast een goede naam, ook een grote tevreden klantenkring opgebouwd.
Onder de naam Medja Makan, wat letterlijk `Eet tafel” en symbolisch voor ons “Kom aan tafel` betekent, verzorgen we sinds 2009 heerlijke Moluks-Indische hapjes en buffetten. Alles vers bereidt uit eigen keuken. Voor een bedrijfsactiviteit, school, familie of verjaardagsfeesten, een jubileum is Medja Makan de perfecte cateraar. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan bij ons voorop.

Jet en René hebben ruime ervaring in culinaire wereld

René kreeg van huis uit al de liefde voor de Molukse keuken mee. Thuis bij zijn moeder al de kunst van het koken afgekeken en van haar veel Molukse recepten geleerd. Jet is meer bedreven in de Indische keuken en heeft op haar beurt veel van haar oma en moeder Indische recepten geleerd. Hierdoor vullen ze elkaar perfect aan en heeft de keuken al lang geen geheimen meer voor ze.  

Haantje de Voorste, mei 2012:

haantjeArtikel

Veel mensen weten Medja Makan inmiddels te vinden voor gezellige bijeenkomsten zoals familiereünies, feestjes en verjaardagen. Ook voor trieste bijeenkomsten, denk aan begrafenissen of herdenkingen wordt Medja Makan gevraagd. “Het vertrouwen dat de mensen hiermee bieden, ervaar ik als eervol en dankbaar”, aldus René. Ook steeds meer bedrijven bestellen bij Medja Makan voor hun vergaderingen of bedrijfsfeesten.
“Uw catering heeft als motto ‘Alles vers en zelfgemaakt’, is dit uw succesfactor?” René knikt. “Medja Makan is ook flexibel, creatief en – heel belangrijk – levert kwaliteit en maatwerk. Van de week belde een klant voor een bruiloftcatering, dan gaan we bij de klant op bezoek, adviseren we over de gerechten en stellen in overleg het menu samen. Ook bekijk ik direct de cateringlocatie. Goed luisteren naar de klant en zelf wat voorstellen. Mensen vinden een persoonlijke benadering prettig.

“Bij Moluks Indische gerechten denk ik al gauw aan pittig eten. Klopt dat?” René: “Sommige klanten denken dat onze gerechten alleen maar pittig zijn. Nou dat is niet zo hoor, het kàn, maar we hebben ook milde of zoete smaken. Wel is onze zelfgemaakte sambal lekker heet, maar dat hoort zo want anders mag het geen sambal heten.
“En, vallen de Moluks Indische gerechten tot dusver een beetje in de smaak?” René: “Vanaf het begin gaat het al heel goed en de mensen blijven ons bellen, we hoeven eigenlijk geen reclame te maken”, glundert René.

Aan het werk in de nieuwe horeca keuken van Medja Makan

keuken

Medja Makan betekent letterlijk “eettafel”. Maar zoals het logo weergeeft, is het figuurlijk bedoeld: “Kom aan tafel”. Gastvrijheid staat bij Medja Makan centraal. U vindt Catering Medja Makan aan de Streilerweg 12 in Wilp op slechts 200 meter van de recreatieplas Bussloo. Voor fietsers, wandelaars en bezoekers is ter plekke ook een gezellig Rustpunt. Vooral met mooi weer kunt u hier heerlijk uitrusten in de leuke tuin met sfeervolle zitjes, iets drinken en genieten van lekkere Molukse en Indische hapjes (graag vooraf reserveren).

MOLUKSE TANTES: RENE KAN ECHT KOKEN
René Manuputty heeft het samen met zijn vrouw Jet aangedurfd om een cateringbedrijf in Indische en Molukse hapjes op te starten. Zij gaven hun bedrijf de naam MEDJA MAKAN.
Aanvankelijk werd er in de eigen keuken gekookt, die echter al gauw te klein bleek. De familie Manuputty liet dan ook achter het huis een nieuwe keuken bouwen: ruim en professioneel met voldoende koeling en alle benodigde apparatuur. Op de kaart staan alleen maar originele Molukse en Indische gerechten. René heeft geen speciale cursussen gevolgd; in zijn jeugd keek hij de kookkunst af van zijn moeder, die hij vaak hielp in de keuken.
Nu na een jaar gaat het zo goed, dat René zijn baan opgezegd heeft en van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Onze inspiratie
Het gezin Manuputty, de mensen achter Medja Makan, ging in 2009 naar familie op de Molukken. Een korte fotografische impressie van dit bezoek ziet u hier.
De foto’s zijn genomen in en bij het dorpje Nolloth. Dit ligt op het eiland Saparua, op 4 uur varen met de veerboot van het moedereiland Ambon. Nolloth is het dorp waar beide ouders van kok René geboren en getogen zijn. De familie woont er nog steeds.

NollothNolloth